Kello- ja koruseppä Juhani Lankinen
Pietilänkatu 11
32200 Loimaa
Suomi - Finland
+358 400 398 421
lankinen.juhani54@gmail.com

Käsityö

Yksilöllinen koru syntyy ideasta ja käden taidoista

-

Vaativaa käsityötä

Yksilöllisten sormusten ja muiden kultaesineiden valmistaminen on aikaa vievää ja tarkkuutta vaativaa työtä. Sormuksen on kestettävä elämän menoa ja meininkiä monenlaisissa olosuhteissa. Arvosormus säilyttää moitteettoman ulkonäkönsä pitkään ja sen kauneus säilyy.

Yksilöllinen sormus on pysyvä muisto, hankitpa sen sitten itse tai saat lahjaksi.

-

Vielä tarkemmat työkalut

Monimutkaisten osien valmistuksessa saattaa kuitenkin paras vaihtoehto olla yksinkertaisin työkalu ja pitkä kokemus.

Vanhojen mekaanisten kellojen osat vaativat usein hyvin luovaa otetta korjaajalta, sillä varaosiia ei enää välttämättä saa, jolloin ainoa mahdollisuus on tehdä osa päättelemällä oikea muoto ja vahvuus koneiston muiden osien ja kuluneen osan jäännösten perusteella.

Korujen suunnittelun ja valmistuksen lisäksi Juhani Lankinen on kelloseppä ja hallitsee myös vaativien mekaanisten kellojen koneistot.

-

Tulesta se alkaa

Sormusten ja muiden korujen tulevat jalometallit sulatetaan korkeassa kuumuudessa. Juhani Lankinen valmistaa kaikki oman malliston korut lähtien perusraaka-aineista, vain timantit ja jalokivet tulevat valmiiksi hiottuina luokiteltuina ja pitkäaikaisilta sopimuskumppaneilta.

Asiakkamme voivat valita istutettavat kivet laajasta valikoimasta erilaisia jalokiviä ja luokiteltuja timantteja.

-

Leveät sormukset

Koruseppä Juhani Lankinen valmistaa myös erikoisleveitä sormuksia.

Kuvassa oikealla 7 milliä leveä puolipyöreä keltakulta-sormus, painoltaan 9,5 grammaa ja pitoisuudeltaan 14 karaattia(585).

Sormukseen voidaan tehdä istuksia tai upotuksia mieltymyksesi mukaan.

-

Tarkkuustyökalut

Vakaan käden ohella tarvitaan myös työkaluja, joiden työstötarkkuus ja työjälki ovat arvokkaiden raaka-aineiden mukaisia.
-

Perintökorut

Vanhat korut ovat korkealuokkaisista materiaaleista tehtyjä laadukkaita koruja. Niitä ei kannata myydä romuksi, vaan palauttaa ne käyttöön kunnostettuna tai modernisoituna. Mikä olisi hienompaa kuin käyttää suvussa kulkenutta vanhaa sormusta vaikkapa kihla- tai vihkisormuksena. Romukullaksi myytäessä saat hienosta esineestä vain murto-osan esineen todellisesta arvosta(romukulta ostetaan raaka-aineeksi).

Kunnostaessa voidaan sormuksessa olevat kaiverrukset joko säästää tai entisöidä.

Perintökorut ovat arvokkaita muistoja menneistä polvista ja niiden säilyttäminen tuleville polville on lähes velvollisuus.

Kuten kuva todistaa, lopputulos on upea.

-

Arvokorujen korjaus ja muuttaminen

Koruseppä Juhani Lankinen auttaa myös silloin, kun perintökoru kaipaa huoltoa tai korjausta. Perinteiset työmenetelmät ja ammattitaito takaavat sen, että koruun tehty korjaus on huomaamaton ja myös sen, että korun rakenne kestää taas normaalia käyttöä.

Korun mittoja voidaan joutua muuttamaan, eli koru joka oli vuosisadan alussa oikean kokoinen on usein nykyihmiselle pieni.

Arvokorut ovat yksilöllisiä ja jokainen vaatii yksilöllisen korjaussuunnitelmansa.

-

Uniikkityö, joka on tehty asiakkaan tuomasta vanhasta sormuksesta.

Alunperin sileään sormukseen on tehty käsinkaivertamalla köynnös, johon on, kuin kastepisaroina, hiertotekniikalla istutettu neljä briljanttihiontaista Wessleton timanttia(4*0.02 W/VS Briljanttia). Kaiverruspohjaan on tehty valkokulta rodinointi ja katseenvangitsijaksi on istutettu tähti-istutuksella aito Rubiini. Lopputuloksena on yksilöllinen ja arvokas koru, joka kuljettaa mukanaan alkuperäistä perinnettä, mutta omaa samalla uutta loistoa ja modernia näköä.
-

 


- 
Etusivu
 
-
 Käsityö
-
 Tiesitkö tämän?
-
 Käsin kaiverrus
-
 Kellosepän työt
-
 Uniikkityöt
-
Sormukset
 
-
 Solitaire sormukset
-
 3-kiviset sormukset
-
 5-kiviset sormukset
-
 7-kiviset sormukset
-
Kaulakorut
 
Korvakorut
 
Ristit
 
Rintaneulat
 
Yhteystiedot
 
 
93390 | Copyright © 2022 Kello- ja koruseppä Juhani Lankinen | Toteutus: Webbinen.net