Kello- ja koruseppä Juhani Lankinen
Pietilänkatu 11
32200 Loimaa
Suomi - Finland
+358 400 398 421
lankinen.juhani54@gmail.com

Tempus Fugit

Ajan mittaaminen on aina innoittanut ihmismieltä.

-

Kellojen koneistot muuttuvat

Kellojen koneistojen sähköistyminen ja kidepohjaisten koneistojen yleistyminen on muuttanut perinteistä ammattia todella paljon. Yksinkertaiset kvartsikoneistot on tarkoitettukin jotakuinkin kertakäyttö-tuotteiksi, mutta on hyvä muistaa, että markkinoilla on myös runsaasti kvartsikelloja, joiden koneistoissa on paljon mekaanisia rakenteita joten kelloseppätaitoa tarvitaan myös parhaissa kvartsikelloissa. Kelloseppä Juhani Lankinen varmistaa aina pariston vaihdon yhteydessä, että kello on muuten kunnossa ja sen tiiviys ja käytettävyys vastaavat normaalin käytön vaatimuksia.

-

Elämän kiireiden kasvaessa perinteet tasapainottavat elämää ja luovat vakautta.

Rauhallista tahtia käyvät seinäkellot ovat löytäneet tiensä myös moderneihin sisustuksiin. Vanhan arvokkaan seinäkellon käynnissä on jotain suunnattoman rauhoittavaa ja syvät lyönnit kertovan ajan kulkevan vakaasti eteenpäin.

Kelloseppä Juhani Lankinen entisöi ja korjaa vanhoja seinäkelloja. Aika ajoin vanhoja seinäkelloja tulee myös myyntiin, kannattaa seurata sivuston kelloilmoituksia.

-

Mekaaniset seinäkellot

Kelloseppä Juhani Lankinen on perehtynyt syvällisesti vanhojen arvokkaiden seinäkellojen koneistojen salaisuuksiin.

-

Mekaaniset kellot ovat yksilöllisiä

Koulutettu kelloseppä hallitsee eri valmistajien mekaaniset koneistot. Mekaasia koneistoja on aina perus yksinkertaisista 50-60 osasta kootuista "arkikellon" kalibereista aina Zenithin ja Rolexin lähes 500 osan kronografi koneistoihin. Tämän lisäksi on eräitä "boutique" valmistajia, joilla osien määrä voi olla vielä korkeampi.

Arvokellot tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja parhailla koneistoilla huoltoväli vaihtelee 7- 10 vuoden välillä. Juhani Lankinen huoltaa arvokellosi vuosien ammattitaidolla.

-
Kelloliike Juhani Lankinen myy ja toimittaa asiakkailleen käyttö- ja juhlakelloja.

Kysy mallejamme:

0400-398 421

-

Tosimies tekee itse kellonsa!

Kuvassa on Kelloseppä Juhani Lankisen lopputyö. Taskukello on rakennettu käsityönä Zenith 177-T raakarunkoon(= viimeistelemättömät metallisillat). Yksinkertaistetusti sanoen, Juhani Lankinen on rakentanut koko koneiston alken kivien asennuksesta aina vaativaan käsintaivutettuun Brequet spiraaliin, joka on kaksitasoinen. Myös käyntilaitteen akseli on käsin sorvattu. Juhani Lankinen on valmistunut Kellosepäksi Suomen Kelloseppäkoulusta, Tapiolasta vuonna 1973.

-

 


- 
Etusivu
 
-
 Käsityö
-
 Tiesitkö tämän?
-
 Käsin kaiverrus
-
 Kellosepän työt
-
 Uniikkityöt
-
Sormukset
 
-
 Solitaire sormukset
-
 3-kiviset sormukset
-
 5-kiviset sormukset
-
 7-kiviset sormukset
-
Kaulakorut
 
Korvakorut
 
Ristit
 
Rintaneulat
 
Yhteystiedot
 
 
93387 | Copyright © 2022 Kello- ja koruseppä Juhani Lankinen | Toteutus: Webbinen.net