Kello- ja koruseppä Juhani Lankinen
Pietilänkatu 11
32200 Loimaa
Suomi - Finland
+358 400 398 421
lankinen.juhani54@gmail.com

Tiesitkö tämän?

EU-muutti pelisääntöjä raaka-aineiden suhteen.

Kullan alin hyväksyttävä taso EU:n alueella on 375, eli toisin ilmaisten puhutaan 9 karaatin kullasta.

EU:n myötä hyväksytään kullan nimellä myytäväksi tuotteita,joissa kultaa on reilusti alle puolet. Lisäksi EU alueella kultakoruihin saa käyttää laajaa valikoimaa erilaisia juotteita ja rakennemetalleja. Tästä kehityksestä voidaan olla montaa mieltä, eli onko oikein sanoa esinettä kultaiseksi, kun yli puolet esineestä on jotain muuta metallia.

Ennen EU rajoja kultakorujen alin pitoisuus oli 585, eli 14 karaattia. Sormuksissa 14 karaattia on hyvä valinta, sillä 14 karaatin korujen kestävyys ja muotolujuus on parempi kuin 18 karaattisen kullan, joskin myös 18 karaattia on juhlasormuksissa hyvä valinta.

Juhani Lankinen käyttää kaikissa koruissaan vähintään 585(14 kar.) kultaa ja 925 nk. Sterling hopeaa. Oma leimasin takaa jokaisen korun olevan juuri sitä materiaalia, jota olet halunnut ja josta maksat.

-

Kaukomatkojen ostokset

Caveat Emptor on vanhan Rooman aikainen periaate, joska vapaasti käännettynä tarkoittaa "Ostaja varokoon". Vanha suomalainen viisaus on; "jos kauppa tuntuu liian hyvältä, niin todennäköisesti jokin on pielessä".

Eksoottisten lomakohteiden ja toki vähän likeisempienkin lomakohteiden kauppakujat notkuvat kultaa komeita kelloja hintoihin, jotka äkkiseltään tuntuvat todella houkuttavilta. Lisäksi moniin kulttuureihin kuuluva tinkaaminen nostaa kummasti harkitsevankin ostajan sykettä ja alentaa harkintaa, "kun kerrankin tuntee saavansa jotain halvalla".

Korujen halpatuotanto on osa globalisaatiota ja jokainen varmasti ymmärtää, että jos tuote tehdään tavoitteena alin mahdollinen hinta niin korun kestävyys, materiaalit tai tuotannon eettisyys ei välttämättä ole sitä mitä sen tulisi olla.

-

Aitous ja turvallisuus

Suomessa, aidoin käsityömenetelmin valmistettu koru, valmistetaan parhaista raaka-ainesta ja korkealla ammattitaidolla vastaamaan kaikkiin niihin odotuksiin, joita juuri Sinä asetat.

Ostaessasi Juhani Lankisen käsin valmistaman korun voit olla varma siitä, että korun valmistuksessa on käytetty korkealuokkaisia raaka-aineita ja myös siitä, ettei valmistuksen yhteydessä ole käytetty sellaisia työmenetelmiä ja kemikaaleja, jotka voivat olla vaarallisia käyttäjälle tai valmistajalle.

Parasta asiassa on kuitenkin se, että saat yksilöllisen, kauniin ja ajattoman korun, joka lahjaksi annettuna kertoo Sinusta saajalleen ja jos teetät korun omaan käyttöösi, siitä tulee osa minäkuvaasi, joka jää perinnöksi tuleville.

-

Aidot materiaalit ja käden taito = todellista vastiketta rahoillesi

-

 


- 
Etusivu
 
-
 Käsityö
-
 Tiesitkö tämän?
-
 Käsin kaiverrus
-
 Kellosepän työt
-
 Uniikkityöt
-
Sormukset
 
-
 Solitaire sormukset
-
 3-kiviset sormukset
-
 5-kiviset sormukset
-
 7-kiviset sormukset
-
Kaulakorut
 
Korvakorut
 
Ristit
 
Rintaneulat
 
Yhteystiedot
 
 
93390 | Copyright © 2022 Kello- ja koruseppä Juhani Lankinen | Toteutus: Webbinen.net